| 
Неділя, 24 травня 2015

« Пташка свободи» - спеціальний проект Школи народних ремесел НЕНЦ на Фестивалі « Музейний простір – творчий простір».

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Школи народних ремесел Національного еколого – натуралістичного центру учнівської молоді  з її незмінним директором Федоровим  Валерієм Євгеновичем  вже третій рік поспіль представляють українську школу лозоплетіння на фестивалі « Музейний простір – творчий простір».

На цьогорічному Фестивалі  вихованці Школи народних ремесел  представили окремий проект « Пташка свободи», який направлений на популяризацію лозоплетіння в Україні.

Декілька місяців поспіль вихованці Школи народних ремесел, разом з викладачами, виготовляли чудових чудернацьких птахів з природного матеріалу лози. Всього в рамках проекту  було виготовлено п’ять пташок.

 

« Лозові» пташки, звичайно зовсім не схожі на птахів, які живуть у звичайних природних умовах. Та і мета проекту була  не у досягненні звичайної  природної схожості.

Діти і викладачі намагалися створити казкових птахів, « пташок свободи»  яких хотіли « поселити» у чудовому Парку  «Березовий Гай», у садибі Меморіального музею « Хата на Пріорці»,  на кущах бузку, що ростуть саме біля пам’ятного знаку великому сину українського народу Тарасу Григоровичу Шевченко.

«Птахи свободи» символізують невмирущий дух великого Кобзаря, його боротьбу за  вільну Україну і  вікове прагнення  українського народу жити у  «новій, вольній» державі.

Ці птахи, звичайно, символічно закликатимуть  нас до боротьби аж до самої повної перемоги нашого суспільства над ворогами. А коли «згинуть наші вороженьки» « лозові» пташки почнуть новий відлік життя нашої « вольної» України.

16 травня 2015р. в рамках фестивалю « Музейний простір – творчий простір» «лозові» пташки зайняли своє почесне місце у садибі  Меморіального музею Т.Г.Шевченко, то ж час нашої перемоги вже не за горами.

Подивитись, як проводили вихованці Школи народних ремесел  НЕНЦ майстер – класи з лозоплетіння, українського розпису та випилювання лобзиком  на Фестивалі  « Музейний простір – творчий простір» можна натиснувши посилання:

Читати 4848 разів